Se pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se aduna aluatul in forma d
Flan cu crema de vanilie si nuci este un desert de inspiratie spaniola, deosebit de delicios.
Se pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se aduna aluatul in forma de minge si se lasa, timp de 30 de minute, sa se odihneasca. Se lucreaza apoi ca aluatul frantuzesc. Se imparte aluatul in doua, se intind 2 foi de 5 mm grosime si se coc, separat, pe dosul unei tavi pana se rumenesc, timp de 35 de minute. Se lasa la racit. Se face o crema de vanilie care se pune intre foi.
Foaia de deasupra se unge cu un strat foarte subtire de gem de caise si peste ea se toarna glazura de cafea in care s-au inglobat nucile.
Alte retete de dulciuri: Aluat frantusezc Crema de iaurt Ciocolata de casa
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post