Felii de inghetata

Amestecam zaharul, galbenusurile, apa si adaugam incet nucile macinate. Coacem faina, praful de copt amestecate cu albusurile batute spuma.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 dkg zahar
  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri apa
  • 10 dkg nuca macinata
  • 20 dkg faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 4 albusuri
  • Pentru umplutura:
  • ½ l lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 galbenusuri
  • 20 dkg zahar pudra
  • 25 dkg unt
  • 2 pachete zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 3 albusuri
  • 15 dkg zahar pudra

Mod de preparare

Amestecam zaharul, galbenusurile, apa si adaugam incet nucile macinate. Coacem faina, praful de copt amestecate cu albusurile batute spuma.
Alte retete dulciuri recomandate

Prajitura din foi cu miere

Crema de iaurt

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide