Felii de capsune

Margarina se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat, prafu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr capsuni (din dulceata)
  • 150 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 jumatate lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 30 gr unt

Mod de preparare

Margarina se freaca impreuna cu zaharul, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilat, praful de copt si la final laptele. Albusurile se bat spuma tare si se adauga in compozitia preparata anterior. Se pune la final faina si se amesteca usor. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt, iar deasupra se pun capsunele. Tava se introduce in cuptor si se lasa la copt prajitura la foc potrivit.


Prajitura se taie felii si se serveste pudrata cu zahar vanilat.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare Ciocolata de casa Prajitura snikers

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide