Felie de trandafir

Framantam faina, untura, zaharul, ouale, praful de copt, coaja de lamaie si zaharul vanilat cu putina smantana. Impartim aluatul obtinut in 3 parti. I

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 dkg faina
  • 20 dkg untura
  • 16 dkg zahar
  • 20 dkg zahar pudra
  • 4 oua
  • 1 pachet praf de copt
  • Coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Smantana
  • 2 linguri praf de cacao
  • Gem de prune
  • Pentru glazura:
  • 20 dkg zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • Putina zeama de lamaie

Mod de preparare

Framantam faina, untura, zaharul, ouale, praful de copt, coaja de lamaie si zaharul vanilat cu putina smantana. Impartim aluatul obtinut in 3 parti. Intr-o parte punem 2 linguri de praf de cacao, ungem cu gem si punem aluatul cu cacao la mijloc. Pregatim glazura. Amestecam 2 galbenusuri, 20 dkg zahar pudra si putina zeama de lamaie si o turnam deasupra prajiturii.
Alte prajituri recomandate

Spuma de capsuni

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta invartita cu mere

Nu prea e nevoie de multe cuvinte pentru această reţetă. Am să vă spun doar că este desertul perfect pentru o duminică...

Placinta invartita cu mere
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala