Felie de ciocolata

Felie de ciocolata este un desert gustos a carui reteta e foarte simpla. Aceasta reteta de prajitura se face in aproximativ o ora.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri de zahar
  • * 7 linguri faina
  • * 2 linguri ulei
  • * 10 g praf de copt
  • * 1 praf de sare
  • * vanilie
  • Crema:
  • * 3 galbenusuri
  • * 300 ml lapte
  • * 4 linguri rase amidon
  • * 150 g zahar
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 150 ml frisca
  • * 10 g gelatina
  • Sirop:
  • * 100 ml apa
  • * 75 g zahar
  • * vanilie
  • Glazura:
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 2 linguri lapte
  • * 50 g unt/margarina

Mod de preparare

Galbenusurile se separa de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si ouale devin cremoase. Se adauga si uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua. La sfarsit se pun si albusurile batute si se amesteca cu o lingura.
Compozitia se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Se de la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini. Se lasa la racit, apoi se taie in 3 fasii egale, pe latime.

Pregatirea cremei:

2

Laptele se pune intr-o cratita,la incalzit.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase. La crema de oua se adauga amidonul si se omogenizeaza bine.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste crema, amestecand energic. Amestecul se toarna in cratita in care am incalzit laptele si se pune la foc mic, amestecand incontinuu pana se ingroasa.
Ciocolata se topeste la microunde si se amesteca in crema de ou.
Gelatina se pune intr-o cana cu 2-3 linguri de apa rece.Cand gelatina a absorbit toata apa se dizolva la bain-marie sau cateva secunde la microunde. Gelatina NU trebuie sa fiarba, doar sa se dizolve. Gelatina dizolvata se amesteca cu 2-3 linguri de crema, apoi se amesteca si cu restul cremei. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema

Asamblarea tortului:

2

Din crema se opresc 4-5 linguri crema.Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima fasie de blat,se insiropeaza si se acopera cu 1/2 din crema,se acopera cu alt blat insiropat restul de crema si se acopera cu ultimul blat insiropat. Marginile prajiturii se imbraca in crema oprita.

Glazura:

2

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe bain marie impreuna cu laptele si untul sau margarina. Glazura se toarna calduta pe toata suprafata prajiturii, avand grija sa se prelinga pe margini.


Se decoreaza cu bombonele de ciocolata si drajeuri.
Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors