Felie cu rom

Sfaramam untura in faina, adaugam zaharul pudra, praful de copt si framantam cu 3 galbenusuri si smantana si coacem 3 foi. Umplutura: din foile coapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ kg faina
  • 15 dkg untura
  • 15 dkg zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 smantana
  • Pentru umplutura:
  • 1 dl lapte cu vanilie
  • 2 linguri gem de caise
  • 2 linguri praf de cacao
  • 1 dl rom
  • 10 dkg unt
  • 10 dkg zahar pudra
  • 3 albusuri
  • 25 dkg zahar pudra

Mod de preparare

Sfaramam untura in faina, adaugam zaharul pudra, praful de copt si framantam cu 3 galbenusuri si smantana si coacem 3 foi. Umplutura: din foile coapte sfaramam o foaie si o inmuiem intr-un dl de lapte cu vanilie, adaugam 2 linguri de gem de caise, 2 linguri de praf de cacao si 1 dl de rom si amestecam bine. Batem spuma 10 dkg de unt cu 10 dkg de zahar pudra si le adaugam la umplutura cu rom. Decor: fierbem la baie de abur 3 albusuri cu 25 dkg de zahar pudra pana obtinem o crema tare si o turnam pe prajitura.
Alte retete recomandate

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors