FANTEZIE CU CAPSUNI

Se bate frisca lichida. Se freaca untul tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa. Se incalzeste laptele, se amesteca cu faina p

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat alb
  • unt 200gr
  • faina 150gr
  • lapte 500ml
  • frisca lichida 100ml
  • capsuni 100gr
  • zahar 350gr
  • 1 esenta fructe

Mod de preparare

Se bate frisca lichida. Se freaca untul tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa. Se incalzeste laptele, se amesteca cu faina presarata in ploaie, se ingroasa pe foc mestecand continuu pentru a nu se lipi de cratita. Se lasa putin la racit. Capsunile se fierb cu 200gr zahar pana acesta se topeste si se formeaza un sirop. Se raceste, se mixeaza si se amesteca cu crema de lapte. Se adauga la sfarsit untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Siropul se prepara din 150gr zahar care se dizolva in 300ml apa calda. Se adauga la sfarsit esenta de fructe. Se aseaza pe un platou prima felie de blat, se insiropeaza, se pune un strat de crema si se aseaza a doua felie procedand la fel. Ultima felie de blat dupa ce s-a insiropat, se orneaza cu frisca si alte decoruri.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors