Eclere Inimioare

Aluatul de eclere poate fi usor adaptat la forma dorita. Reteta de azi de eclere este potrivita pentru Valentine's sau Dragobete. Eclerele au crema delicata de frisca, colorata natural cu zeama de rodie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Coji de eclere:
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 150 gr faina
  • 5 oua potrivite
  • Crema frisca:
  • 400 ml zahar pudra
  • 150 gr zahar vanilat bourbon
  • zeama de la rodii(pentru culoare)
  • Decor zahar pudra vanilat bobite de rodii

Mod de preparare

Se pune apa si uleiul la fiert iar cand acesta a inceput sa fiarba adaugam faina in bloc amestecand energic ca sa nu ramana cocoloase. Dupa ce s-a racit adaugam ouale unul cate unul.

Compozitia obtinuta se toarna in forme de inimioare si se coc la foc mare timp de 10-13 min dupa care la foc mai mic pana ce cojile capata o culoare aurie si sunt crocante.

Dupa ce s-au racit se taie in doua si se umplu cu frisca batuta amestecata cu zeama de rodii si zaharul pudra si zaharul vanilat. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Simplu si de efect nu-i asa?


Pofta buna! Reteta Eclere Inimioare a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba radauteana a la gaby_d

De foarte mult timp am vrut sa prepar ciorbitza Gabytzei-gaby_d,astazi am reusit,a iesit foarte buna,mersi:-*

Ciorba radauteana a la gaby_d
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide