Eclere cu crema de vanilie si nuca de cocos este un desert delicios pentru care aveti nevoie de oua, lapte, budinca de vanilie, esenta de vanilie, ciocolata, faina, margarina
Pentru ecler, intr-o craticioara, se pun la fiert doua cani de apa plata, uleiul si un praf de sare. Cand au dat in clocot se adauga faina, dintr-o data si se amesteca cu o lingura de lemn apoi se ia craticioara de pe foc.
Se freaca compozitia 2-3 minute apoi cand se raceste se adauga ouale pe rand, frecandu-se bine in compozitie.
Cu ajutorul unui cornet, se intind in tava de la cuptor, fasii lungi de 10-12 cm la distante egale. Se coc in cuptorul deja incalzit, pana se umfla si se rumenesc usor.In interior, aluatul copt va fi gol.
Crema:
In alta craticioara se pune o cana de apa la fiert si 3 linguri de zahar. Cand apa incape sa fiarba, se adauga praful de budinca dizolvat cu 3-4 linguri de zahar si 3 linguri de apa.
Se amesteca cu un tel ca nu se faca cocoloase, iar cand crema s-a ingrosat luam craticioara de pe foc si lasam la racit, apoi adaugam 2 linguri de nuca de cocos. Dupa racire, daca dorim, putem amesteca crema cu 2-3 linguri de frisca. Se taie eclerele coapte de-a lugul lor si se umplu cu crema de vanilie.
Ornam cu ciocolata topita amestecata cu margarina (unt) si presaram nuca de cocos.
Eclerele cu crema de vanilie si nuca de cocos se servesc dupa ce au stat un pic la rece. Merg bine cu o ceasca de ceai ori cafea.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post