Eclere cu ciocolata si banane

165ml lapte se pune la fiert cu 65g unt. Cand clocoteste se pune 100g faina toata odata si se amesteca bine. Se ia deoparte si se pun 3 oua, pe rand,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 165 ml lapte
  • 65 gr unt
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • 2 banane
  • 350 ml smintina
  • 100 gr ciocolata
  • zahar praf

Mod de preparare

165ml lapte se pune la fiert cu 65g unt. Cand clocoteste se pune 100g faina toata odata si se amesteca bine. Se ia deoparte si se pun 3 oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se pune in sprit si se fac forme pe hartia de copt. Se coc eclerele 15 min. Se lasa la racit.

2 banane se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie.

crema de ciocolata:350ml smantana se bate cu o lingura cu varf zahar praf .100g ciocolata se topeste pe aburi si se lasa sa se raceasca bine.se incorporeaza in amestecul de frisca.

eclerele se taie in 2 si se pun pe partea de jos felii de banane apoi crema.se acopera cu capacul si se decoreaza cu zahar vanilat.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors