Ecler Miha

Aluatul: apa uleiul si sarea se pun la clocotit, cand clocoteste se adauga faina apoi se ia de pe foc si se amesteca foarte bine cu telul. Cand s-a ra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul: 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1 varf cutit sare
  • 8 oua mici sau 7 mari
  • Crema: 1l lapte
  • o cana si jumatate de zahar
  • o cana si jumatate faina
  • patru oua
  • vanilie
  • un pachet margarine
  • Glazura: 2 pungi glazura de la Dr.Qetker

Mod de preparare

Aluatul: apa uleiul si sarea se pun la clocotit, cand clocoteste se adauga faina apoi se ia de pe foc si se amesteca foarte bine cu telul. Cand s-a racit se adauga oale pe rand. (dupa fiecare ou se amesteca foarte pine abia cand sa incorporat tot se adauga si urmatorul ou.)

Se unge o tava cu ulei, se fac bastonase, se da la foc iute. Dupa ce se coc se taie pe lateral pentru a avea pe unde introduce crema.

Crema: Se pune laptele la fiert, separat se bate zaharul, oale, vanilia si faina. Cand laptele fierbe se adauga aceasta compozitie si amesteca cu telul (repede pentru a nu se forma cocoloase). Dupa ce s-a omogenizat se ia de pe foc se adauga margarina si apoi se da la rece.

Glazura: eu o folosesc pe cea de la Dr.Qetker e foarte buna.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...