Se pune zaharul la fiert intr-o cana si jumatate de apa. Se adauga un praf de sare si untul taiat in cubulete. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se
Se pune zaharul la fiert intr-o cana si jumatate de apa. Se adauga un praf de sare si untul taiat in cubulete. Dupa ce a fiert, se ia de pe foc si se adauga toata faina odata, amestecand continuu. Se incorporeaza pe rand ouale, amestecand pentru omogenizare. Se unge o tava cu unt si se fac forme alungite cu ajutorul unui cornet. Se introduce la cuptor la foc potrivit. Se scot si se lasa la racit. Intre timp se prepara crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Se freaca ouale cu zaharul si se adauga trei lingurite de nes si faina. Se toarna laptele fierbinte si se lasa la fiert intr-un vas, in bain-marie. Se amesteca incontinuu si, cand incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se taie eclemrile pe jumatate, pe lungime si se umplu cu crema racita. Se freaca nesul cu patru linguri de apa calda si se pune la fiert, impreuna cu jumatate de cana de zahar pudra, amestecand continuu. Aceasta glazura se toarna peste ecleruri si se pastreaza la rece pana la momentul servirii.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post