Eclere: Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din no
Eclere:
Se pune untul, apa si sarea la foc. Cand da in clocot se ia tigaia de de foc si se adauga faina; se amesteca foarte bine. Apoi se pune din nou pe foc si se mai fierbe putin la foc potrivit. Se ia de pe foc si se raceste compozitia intr-o cratita cu apa. Cand este aproape rece se adauga pe rand ouale si se amesteca bine. Se pune aluatul sub forma de bastonase intr-o tava pe care o ungi cu putin unt sau margarina. Se baga tava in cuptorul incalzit la foc potrivit (400F sau 200 grade celsius) pentru 30 minute. Numai dupa 20 minute se poate deschide cuptorul altfel nu vor mai creste frumos.
Crema cacao:
Intr-un vas pe pun: zaharul, faina, cacao si la urma laptele si se pune pe foc. Se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu ca sa nu iasa cu cocoloase. Cand este gata se ia de pe foc, se adauga untul sau margarina si esenta de rom (sau/si zahar vanilat). Se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Toate ingredientele se fierb.
Cand eclerele sunt gata si s-au racit se taie pe lateral si capacelele se baga pe rand in glazura calda si se lasa sa se raceasca. Pe baza eclerului se pune crema, apoi frisca si deasupra se pune capacelul cu glazura.
Se dau la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post