Ecler cu ciocolata

Aluatul pentru ecler se prepara ca in reteta precedenta. Se pune cornet in tava si se coc la foc potrivit. Pentru crema, se freaca ouale cu zaharul, s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 6 oua
  • 2 linguri de zahar
  • o cana de faina
  • Pentru crema:
  • 2 cani cu lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 200 g ciocolata
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • 8 linguri de frisca

Mod de preparare

Aluatul pentru ecler se prepara ca in reteta precedenta. Se pune cornet in tava si se coc la foc potrivit.

Pentru crema, se freaca ouale cu zaharul, se adauga cacaua si o jumatate de ciocolata topita intr-un vas la bain-marie. Se toarna laptele si se pune toata compozitia Ia fiert, in baie de aburi, amestecand contauu pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Cand eclerele sunt gata, se taie pe jumatate si se umplu cu crema preparata. Se topeste ciocolata ramasa intr-un vas la bain-marie si cu aceasta se acopera eclerurile.
Se orneaza cu frisca.

Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors