Donauwelle (Prajitura Valurile Dunarii)

Prajitura Valurile Dunarii este o prajitura delicioasa cu visine si crema, o reteta de prajitura de casa deosebita cu nu nume pe masura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250g margarina
  • 250g zahar
  • 6 oua
  • 350g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 1/2 lamaie
  • 1 borcan mare visine fara samburi; 2 budinci vanilie
  • 600ml lapte; 100g zahar
  • 1 pachet unt
  • 100g ciocolata lapte; 100g ciocolata amaruie; 50g unt de cocos/unt cat o nuca si 1 lingura jumate smantana

Mod de preparare

Blatul:

Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine cremos. Apoi se cerne faina amestecata cu praful de copt.

Amestecul se imparte in doua - jumatate se amesteca cu sucul si coaja de la jumatate de lamaie, cealalta jumatate cu 2 linguri rase de cacao. In tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt) se pune amestecul galben, cu grija peste cel maro si apoi visinele foarte bine scurse. Se coace la 175°C circa 30 de minute.

Crema:

Se pregateste budinca. La sfarsit se pune deasupra putin unt sa nu faca crusta si se lasa la racit. Restul de unt se bate spuma si se incorporeaza in el budinca rece incetul cu incetul. Crema se pune peste blatul rece si se pune la rece.

Glazura:

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe aburi. Se adauga untul de cocos sau unt cat o nuca si o lingura de smantana si se lasa putin sa se raceasca, cat sa curga inca. Se pune peste crema si se pune la rece.


Prajitura Valurile Dunarii poate fi servita dupa ce s-a intarit glazura.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plachie picanta de peste cu mamaliga la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

In 10 minute tai legumele, 10 minute le calesti si 10 minute gatesti totul si gata!! E atat de simplu cu Multicooker-ul...

Plachie picanta de peste cu mamaliga la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide