Desert cu mere

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Margarina se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga stafidele, merele, scortisoara, 100 gr pesmet si a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 mere mari
  • 150 gr pesmet
  • 50 gr stafide
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Margarina se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga stafidele, merele, scortisoara, 100 gr pesmet si albusurile batute spuma. Se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna intr-o forma de copt, unsa cu margarina si tapetata cu pesmet in prealabil. se introduce in cuptorul incins, la foc potrivit si se lasa cam 30 de minute.


Se serveste cu frisca sau cu inghetata de vanilie. Alte retete:

Prajitura cu visine Placinta cu mere Tort de mere coapte

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide