Deliciul verii

Deliciul verii este o prajitura gustoasa cu caise. Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, 2 oua si sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1 praf sare
  • caise cat se cer
  • Crema:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina

Mod de preparare

Deliciul verii este o prajitura gustoasa cu caise.

Se cerne faina pe masa de aluat.
Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, 2 oua si sare.
Se intinde o foaie de marimea tavii de cuptor si se coace de jumatate.
Se pregatesc dinainte caisele, taiate in doua, necojite. Se aseaza cu partea in care a stat samburele in sus si se pune zahar pana se umple golul. Se da din nou la cuptor, pana ce s-a topit zaharul si fructele incep sa se inmoaie.
Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la urma albusurile spuma. Se toarna compozitia peste fructe, se coace la foc potrivit.
Se taie calda in romburi sau dreptunghiuri.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco

Ideea aranjamentului este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in...

Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide