Deliciul Paradisului este o prajitura cu crema a carei reteta este foarte simpla. Este o prajitura delicata si pufoasa, perfecta pentru un moment dulce. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de vanilie, unt, faina, zahar, esenta de lamaie si oua
Pentru aceasta prajitura facem mai intai blatul. Pentru asta topim untul in cuptorul cu microunde si il lasam sa se raceasca. Albusurile de la 2 oua se bat spuma, iar intr-un castron separat amestecam faina cu amidonul si praful de copt. Cele 2 oua intergi si cele 2 galbenusurile ramase se amesteca cu zaharul si esentele de vanilie si lamaie, se bat cu mixerul pana devin spuma, in acest moment incorporam faina amestecand cu un tel de jos in sus. Adaugam untul topit dupa care albusurile batute spuma amestecand usor.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 25 de minute.
Pregatirea cremei:
Amestecam intr-un castron zaharul cu amidonul. Intre timp punem laptele la fiert cu semintele de vanilie. Cand laptele fierbe turnam o parte peste amestecul de zahar si amidon, amestecam bine sa nu faca cocoloase, apoi turnam toata compozitia peste laptele din oala. Dam focul la minim si fiebem pana se ingroasa amestecand continuu. Cand e gata lasam crema sa se raceasca, dupa care o amestecam cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Taiem blatul in doua pe lung si il umplem cu crema de lapte si vanilie, deasupra presaram zahar pudra, dupa care putem servi prajitura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Anita's Kitchen Flavors
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post