Deliciu cu pere si migdale este un desert ideal pentru week-end-urile racoroase de toamna sau friguroase de iarna. Mireasma acestui deliciu va aduna cu siguranta toata familia in jurul mesei!
Se procedeaza asa:
Se curata o para si se taie cubulete, se stropeste cu putina zeama de lamaie, se amesteca cu stafidele, cu o lingura de zahar si dupa gust scortisoara.Se curata apoi cele 3 pere de coaja si cu grija de cotor sa ramana intregi, se stropesc si ele cu zeama de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi esenta de vanilie si coaja de la jumatate de lamaie, iar la sf se incorporeaza faina.
O forma rotunda sau o craticioara se imbraca cu hartie de copt, se aseaza in mijloc perele intregi umplute cu dulceata, pe langa ele se pun perele cubulete, stafidele si cateva migdale. Se toarna maglavaisul de oua peste si se da la cuptor incins cam 40-50 de min pana devine frumos bronzat, cel mai sigur proba cu scobitoarea.
Se scoate pe un platou, se taie surplusul de hartie; cand e racorita se orneaza cu ce vreti, in cazul meu putin zahar brun si migdale caramelizate.
Tarta cu pere si migdale se poate servi atat calda, cat si rece.
Reteta deliciului cu pere si migdale a fost propusa pe forumul Culinar.ro de paula-h.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post