Deliciu cu nuci, vanilie si dulceata

Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rind. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 gr. unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 oua
  • 250 gr. faina
  • coaja si zeama de la 1/2 lamiie
  • 1 praf vanilie
  • un virf de cutit bicarbonat
  • 150 gr. zahar
  • 150 gr. nuci pisate
  • 300 gr. marmelada sau dulceata scazuta

Mod de preparare

Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rind. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si vanilia si se framinta cu faina. Se intinde o foaie de grosimea degetului si se asaza in tava. Se da la cuptor la foc mic. Cind foaia a crescut si incepe sa prinda coaja, se scoate tava din cuptor si cit se poate de repede se intinde peste ea un strat de marmelada sau dulceata, peste care se toarna albusurile batute spuma celor 4 oua, amestecate cu 150 gr. zahar si cu nucile pisate. Se da din nou la cuptor ca sa se coaca. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie bucati patrate sau dreptunghiulare.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors