Deliciu cu ciocolata si gem de capsuni

Deliciul cu ciocolata si gem de capsuni merita o pauza pana si in cel mai incarcat program. Abundenta de ciocolata combinata fin cu gemul de capsuni iti va da energie si buna dispozitie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 125g zahar
  • 100g ciocolata
  • 3 linguri cacao
  • 125g unt
  • 125g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150g gem de capsuni
  • Pentru decor:
  • frisca lichida
  • 250g ciocolata
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Deliciul cu ciocolata si gem de capsuni merita o pauza pana si in cel mai incarcat program. Abundenta de ciocolata combinata fin cu gemul de capsuni iti va da energie si buna dispozitie.

Se topesc ciocolata si untul intr-o cratita pe baie de aburi si se lasa la racit. Cand ajunge la temperatura degetului, se adauga pe rand galbenusurile, zaharul, faina, cacaua, praful de copt si albusurile batute spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma mica (15 cm diametru) si se da la cuptor pentru 45 minute. Dupa ce s-a racit, se traie blatul in jumatate si se umple cu gem de capsuni.

Se pune frisca pe foc cu 200g ciocolata taiata marunt si se lasa pana se topeste, fara sa dea in fiert. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de rom si se bate crema cu mixerul. Se imbraca prajitura cu crema si se decoreaza cu ciocolata ramasa rasa.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors