Blatul- 7 galbenusuri se freaca cu 250 gr.zahar macinat, se adauga 3 linguri de ness (sau 2 linguri cacao), 7 linguri de apa clocotita- una cite una
Blatul- 7 galbenusuri se freaca cu 250 gr.zahar macinat, se adauga 3 linguri de ness (sau 2 linguri cacao), 7 linguri de apa clocotita- una cite una, 200 gr.faina, 1 praf de copt( dizolvat in suc de lamaie)si 7 albusuri batute spuma.
Se coace la foc potrvit in tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina. Cand s-a racit se taie orizontal in doua.
Crema- 2 galbenusuri se freaca cu 200 gr.zahar 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingura de faina,se adauga incet 200 gr.lapte si se pune pe baie de aburi la fiert pana se ingroasa. Cand s-a racit se amesteca cu 250 gr.unt(sau margarina) si 2 linguri de rom.
O parte din crema se intinde pe I-a jumatate de blat (peste care poti arunca o mana de nuci prajita si zdrobita), cealalta cantitate de crema se pune deasupra. Peste crema se presara 150 gr. nuca prajita si zdrobita peste care se pune glazura.
Glazura- 2 albuse, 8 linguri de zahar, 1-2 linguri de ness, putina margarina- totul se pune la foc pe aburi - pana se ingroasa. Cand s-a racit se pune deasupra de crema.
Se poate taia felii sau orna cu frisca