Blatul- 7 galbenusuri se freaca cu 250 gr.zahar macinat, se adauga 3 linguri de ness (sau 2 linguri cacao), 7 linguri de apa clocotita- una cite una
Blatul- 7 galbenusuri se freaca cu 250 gr.zahar macinat, se adauga 3 linguri de ness (sau 2 linguri cacao), 7 linguri de apa clocotita- una cite una, 200 gr.faina, 1 praf de copt( dizolvat in suc de lamaie)si 7 albusuri batute spuma.
Se coace la foc potrvit in tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina. Cand s-a racit se taie orizontal in doua.
Crema- 2 galbenusuri se freaca cu 200 gr.zahar 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingura de faina,se adauga incet 200 gr.lapte si se pune pe baie de aburi la fiert pana se ingroasa. Cand s-a racit se amesteca cu 250 gr.unt(sau margarina) si 2 linguri de rom.
O parte din crema se intinde pe I-a jumatate de blat (peste care poti arunca o mana de nuci prajita si zdrobita), cealalta cantitate de crema se pune deasupra. Peste crema se presara 150 gr. nuca prajita si zdrobita peste care se pune glazura.
Glazura- 2 albuse, 8 linguri de zahar, 1-2 linguri de ness, putina margarina- totul se pune la foc pe aburi - pana se ingroasa. Cand s-a racit se pune deasupra de crema.
Se poate taia felii sau orna cu frisca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post