Daquoise cu migdale si alune de padure

Pentru tant-pout-tant :Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja (eu am facut aceasta operatie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 albuse (125 g)
  • 50 g zahar
  • 16 g faina
  • Tant pour tant migdale-alune: 50 g pudra migdale
  • 35 g pudra alune
  • 85 g zahar pudra

Mod de preparare

Pentru tant-pout-tant :Alunele se coc 3-4 min. la 200 C. Se pun intr-un prosop si se freaca pentru a se curata de coaja (eu am facut aceasta operatie o singura data, adunand toate cantitatile de alune din reteta).

Migdalele se lasa 1 min. in apa clocotita, se scurg, se curata de coaja (cine le are deja curatate cu atat mai bine), apoise pun in cuptor la 100 C, ca sa se usuce cateva minute.

Se macina cat de cat impreuna migdalele si alunele, apoi se adauga zaharul si se macina impreuna.

Apoi TPT se cerne.

Albusele se bat spuma teapana cu putina crema tartar/suc lamaie. Se adauga zaharul in ploaie. Apoi TPT amestecat cu faina.

Compozitia se toarna in tava unsa si tapetata, sau cu hartie de copt. Se niveleaza si se pudreaza cu zahar pudra (nespecificat la ingrediente).

Se coace pentru 20-25 min in cuptorul preincalzit la 180 C. Dupa ce s-a copt si racit se indreapta usor marginile.

Reteta propusa de : Daneza13

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors