Cuiburi pufoase

Branza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe. Faina se cerne impreuna cu amidonul si sarea. Daca branza nu e prea "f

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g branza dulce
  • 90g smantana groasa
  • 50g unt moale
  • 60ml lapte caldut
  • 6 galbenusuri
  • 60g faina
  • 20g amidon (cornstarch)
  • un praf de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 6 albusuri
  • 1/4 lingurita crema de tartar
  • 70g zahar (sau 140g pt. cine vrea mai dulce )

Mod de preparare

Branza si smantana se scot din frigider cu cel putin o ora inainte de a incepe.

Faina se cerne impreuna cu amidonul si sarea.

Daca branza nu e prea "finuta" se trece prin sita.

Branza, smantana si untul se freaca pana ce devin o crema omogena. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca bine. (1)

Se adauga apoi galbenusurile, amestecul de faini si zeama de lamaie, amestecand bine dupa fiecare. (2)

Albusurile se mixeaza putin, se adauga tartar-ul si se mixeaza, se adauga si zaharul, in 2-3 reprize si se mixeaza pana devine o spuma tare (ca la bezele). (3)

Peste albusuri se toarna amestecul cu branza, in 3 reprize, amestecand bine de fiecare data (in special dupa prima repriza, sa nu ramana "bulgari" de albus).

Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, se aseaza in tava de aragaz in care se toarna apoi apa fierbinte si se coace la 160 C pt. 60-70 min. sau pana devine aurie.

Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ce s-a racit bine se taie; se poate si pudra cu zahar.
Pofta buna!

Reteta "Cuburi" pufoase a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri gasiti aici:

Tort de ziua indragostitilor,

Tort de Valentine's day,

Inimioare din blat de pandispan cu nuca

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

retete de vara Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu fructe de sezon. Și dacă mai conțin și ciocolată ni se par...

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide