Cuburi de lamiie

Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt. Se pune aluatul in tava unsa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 20 gr amidon
  • 1 lg praf de copt
  • Umplutura: 10 gr gelatina
  • 2 oua
  • 120 gr zahar
  • 200 ml suc de portocale
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 400 gr branza
  • 3 lg gem coacaze (se poate inlocui cu orice alt tip de gem)

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt.


Se pune aluatul in tava unsa si tapetata, si se coace timp de 15 min.


Pentru crema, galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga sucurile de lamaie si portocala, branza sfaramata sau data pe razotoarea mica si gelatina preparata conform instructiunilor de pe pachet si apoi albusul batut.


Se taie blatul in doua si primul se unge cu gem si apoi crema, se pune si al doilea blat, se decoreaza si se da la rece ceva timp.
Se poate pune deasupra glazura facuta cu zahar si umpic de cacao si 2-3 lg de apa, care se da la fiert pe aragaz pana se topeste zaharul.


Se poate decora cu "caciulite" din frisca sau crema daca mai ramane si deasupra lor feliute f. subtiri de lamaie, taiate pe jumatate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors