Cuburi de lamiie

Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt. Se pune aluatul in tava unsa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 20 gr amidon
  • 1 lg praf de copt
  • Umplutura: 10 gr gelatina
  • 2 oua
  • 120 gr zahar
  • 200 ml suc de portocale
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 400 gr branza
  • 3 lg gem coacaze (se poate inlocui cu orice alt tip de gem)

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt.


Se pune aluatul in tava unsa si tapetata, si se coace timp de 15 min.


Pentru crema, galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga sucurile de lamaie si portocala, branza sfaramata sau data pe razotoarea mica si gelatina preparata conform instructiunilor de pe pachet si apoi albusul batut.


Se taie blatul in doua si primul se unge cu gem si apoi crema, se pune si al doilea blat, se decoreaza si se da la rece ceva timp.
Se poate pune deasupra glazura facuta cu zahar si umpic de cacao si 2-3 lg de apa, care se da la fiert pe aragaz pana se topeste zaharul.


Se poate decora cu "caciulite" din frisca sau crema daca mai ramane si deasupra lor feliute f. subtiri de lamaie, taiate pe jumatate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de curcan

Am facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.

Supa de curcan
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide