Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt. Se pune aluatul in tava unsa
Se bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt.
Se pune aluatul in tava unsa si tapetata, si se coace timp de 15 min.
Pentru crema, galbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga sucurile de lamaie si portocala, branza sfaramata sau data pe razotoarea mica si gelatina preparata conform instructiunilor de pe pachet si apoi albusul batut.
Se taie blatul in doua si primul se unge cu gem si apoi crema, se pune si al doilea blat, se decoreaza si se da la rece ceva timp.
Se poate pune deasupra glazura facuta cu zahar si umpic de cacao si 2-3 lg de apa, care se da la fiert pe aragaz pana se topeste zaharul.
Se poate decora cu "caciulite" din frisca sau crema daca mai ramane si deasupra lor feliute f. subtiri de lamaie, taiate pe jumatate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post