Oul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la temperatura camerei si amesteca b
Oul se bate spuma cu 200 g de zahar brun si cu o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Adauga 50 g de unt la temperatura camerei si amesteca bine compozitia cu 300 g de faina. La sfarsit adauga 10 ml de lapte. Unge o tava cu putin unt, tapeteaza-l cu faina si intinde aluatul in tava. Introdu aluatul in cuptorul preincalzit si nu deschide usa cuptorului pentru 10 minute. Coace-l la foc moderat timp de 15 minute. Introdu o furculita in aluat si daca acesta nu se lipeste poti opri cuptorul. Nu inlocui zaharul cu miere. Cand s-a racit taie marginile si taie cuburi de 3x5 cm, dupa care le umpli cu crema de ciocolata fiarta.
Prepara crema conform retetei de la "Tortul de castane cu ciocolata", cu deosebirea ca de aceasta data adaugi crema de ou chiar la inceputul fierberii, 5 linguri de cacao de buna calitate si dupa jumatate de ora de fiert freci compozitia concentrata cu 300 g de unt. Taie cuburile in doua si le ungi bine cu crema. Dupa ce ai asezat o felie peste cealalta, se ung pe toata suprafata.
Tavaleste cuburile umplute prin 120 g de nuca de cocos si aseaza-le unul langa celalalt pe un platou mai mare. In loc de nuca de cocos poti folosi nuca, migdale, alune, arahide, fistic pisat sau susan prajit. Se pastreaza la frigider.
Alte dulciuri retete recomandate
Tarta cu visine
Ciocolata de casa
Prajitura cu caise
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post