Mai intai se tapeteaza o tava de marime mijlocie de forma dreptunghiulara (pt tort) cu folie de aluminiu, cu partea lucioasa in sus, sa acopere si mar
Mai intai se tapeteaza o tava de marime mijlocie de forma dreptunghiulara (pt tort) cu folie de aluminiu, cu partea lucioasa in sus, sa acopere si marginea. Apoi, se amesteca untul tinut la temperatura camerei cu nuca de cocos razuita, mierea si zaharul vanilat. Compozitia foarte bine lucrata se toarna in tava pregatita si se pune la congelator sa inghete. Inainte de a se face bocna, se taie cubulete de 2 x 2 cm, se scot din forma si se trec, rand pe rand, cu ajutorul unei furculite, prin sosul format din ciocolata si unt. Dupa aceea, se pun la frigider sa nu se topeasca si se lasa cateva zile sa se intrepatrunda gusturile. Vor fi mai aspectuoase daca se pun in capsule de hartie incretita de mignon. Se pastreaza numai la frigider si pentru mult timp. Din cantitate de mai sus se obtin cca 60 de bucati de cubulete. Gurmanzii inmoaie in lapte nuca de cocos razuita timp de jumatate de ora, redand astfel gustul de nuca proaspat razuita. In acest caz, se adauga la compozitia cu unt, lapte praf.
Alte retete prajituri recomandate
Prajitura cu visine
Tarta cu visine
tort diplomat
Prajitura cu caise
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post