Cubulete cu crema de branza, miere si migdale caramelizate este o prajitura absolut delicioasa, potrivita pentru o gustare dulce sau pentru orice sarbatoare.
Aluatul:
pui faina intr-un vas, faci o adancitura in mijloc, torni laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, amesteci,acoperi cu un servet si lasi sa dospeasca 30 de minute. Eu am pus vasul pe aragazul cu cuptorul pornit.
Incorporezi oul, sarea, untul si framanti bine.
Lasi la dospit inca o ora.
Caramelul:
caramelizezi zaharul, adica pui zaharul intr-o tigaie si lasi sa se topeasca, adica sa se caramelizeze, pui untul-ATENTIE, SFARAIE RAU DE TOT!!!,fulgii de migdale-eu am avut doar o punga de fulgi si o punga de bucatele de migdale-torni smantana lichida, adica frisca, amesteci si dai deoparte.
Framanti din nou aluatul, intinzi o foaie pe care o asezi in tava Delimano sau o alta pe care o tapetezi cu hartie de copt.
Intinzi migdalele caramelizate si coci in cuptorul preincalzit 20-30 de minute. Lasi sa se raceasca in tava.
Inmoi gelatina in putina apa rece. Amesteci crema de branza cu mierea si iaurtul. Incalzesti sucul de portocale cu gelatina stoarsa-eu am folosit un plic de gelatina, nu foi-le pui in crema de branza si amesteci bine.
Eu am avut doar doua cutii de branza cu smantana de la Delaco, am adaugat o banana si un plic de zahar vanilat,
plus 150ml frisca lichida batuta-ca sa compensez cele 200g de branza lipsa.
Tai blatul in doua, pui crema de branza si acoperi cu bucata de blat cu migdale.
Amesteci trei linguri cu miere cu putina apa, o incalzesti la foc mic si ungi prajitura.
Prajitura cu crema de branza, miere si migdale caramelizate a fost delicioasa! Dupa ce a stat peste noapte la frigider, caramelul s-a inmuiat si a intrat in foaie, lasandu-l aromat si pufos.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post