Cubuletele cu cocos sunte preferatele copiilor. Sunt mici, delicioase si inlocuiesc cu succes orice bomboana de ciocolata.
Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se pune într-un castron împreună cu celelalte ingrediente pentru aluat şi se frământă până la omogenizare. Apoi se separă în două părţi, care se întind separat pe masa înfăinată, groase de cca jumătate de centimetru. Una dintre bucăţi se pune într-o tavă unsă cu margarină şi presărată cu făină.
Pentru umplutură albuşul de ou se bate până la spumă tare, după care se înglobează şi zahărul pudră. Se adaugă şi se amestecă şi nuca de cocos rasă, apoi se întinde uniform pe aluatul din tavă. Se acoperă cu cealaltă bucată de aluat, se înţeapă cu furculiţa (pentru a nu creşte) şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu timp de 35 de minute, sau până cand aluatul se rumeneşte uşor. În timp ce prajitura se coace, se pregăteşte glazura: se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul pudră şi cu romul, până câns de obţine o pastă omogenă. Prăjitura coaptă se răstoarnă fierbinte pe un fund de lemn şi se unge imediat cu compoziţia. Astfel, până se răceşte, se întăreşte şi glazura pe ea.
Cubuleţele de cocos se taie în felii cu cuţit înmuiat în apă fierbinte.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios