Cremsnit pufos

Cremsnitul este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura e nevoie de unt, faina, oua, zahar si lapte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi: 250gr. unt sau margarina
  • 250 gr. faina
  • 1 canita apa
  • Crema: 4 oua intregi
  • 300 gr.zahar
  • 1 cana lapte
  • 5-6 linguri de faina
  • 100 gr. unt

Mod de preparare

Cremsnitul este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura se face un aluat din faina apa si 1 lingura de unt sau margarina si se intinde o foaie apoi cu un cutit se intinde restul de unt sau margarine si se impatureste in asa fel sa nu iasa din foaie untul sau margarina. Se lasa la frigider 15- 20 minute apoi se repeta impaturirea aluatului de 3 ori. Dupa ultima impaturire se imparte aluatul in 2 parti si se intinde fiecare parte de aluat pe dosul unei tavi si se coace la foc mare cam 20 minute apoi se da focul la mic inca 20 minute pana devine aramiu.
Crema: ouale cu zaharul faina si laptele se pun la fiert si dupa ce devine ca o crema se da la racit si la sfarsit se adauga untul batut spuma. Obtional se poate adauga esenta de vanilie.
Asamblare: Se pune prima foaie apoi toata crema si urmatoarea foaie.Se pudreaza cu zahar pudra. si se portioneaza.


Cremsnitul se serveste rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors