Cremsnit pufos

Cremsnitul este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura e nevoie de unt, faina, oua, zahar si lapte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cremsnit pufos

Ingrediente

  • Foi: 250gr. unt sau margarina
  • 250 gr. faina
  • 1 canita apa
  • Crema: 4 oua intregi
  • 300 gr.zahar
  • 1 cana lapte
  • 5-6 linguri de faina
  • 100 gr. unt

Mod de preparare

Cremsnitul este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura se face un aluat din faina apa si 1 lingura de unt sau margarina si se intinde o foaie apoi cu un cutit se intinde restul de unt sau margarine si se impatureste in asa fel sa nu iasa din foaie untul sau margarina. Se lasa la frigider 15- 20 minute apoi se repeta impaturirea aluatului de 3 ori. Dupa ultima impaturire se imparte aluatul in 2 parti si se intinde fiecare parte de aluat pe dosul unei tavi si se coace la foc mare cam 20 minute apoi se da focul la mic inca 20 minute pana devine aramiu.
Crema: ouale cu zaharul faina si laptele se pun la fiert si dupa ce devine ca o crema se da la racit si la sfarsit se adauga untul batut spuma. Obtional se poate adauga esenta de vanilie.
Asamblare: Se pune prima foaie apoi toata crema si urmatoarea foaie.Se pudreaza cu zahar pudra. si se portioneaza.


Cremsnitul se serveste rece.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rapid cu banane si crema de vanilie

Este un desert tare bun, seamana putin cu tiramisu, se prepara rapid si se mananca la fel de rapid. Sper sa va placa! :X 

Desert rapid cu banane si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide