Cremsnitul sau cremesul, cum vrem sa-l numim, imi place tare mult, insa imi cere destul de mult timp sa-l pregatesc, deoarece imi place sa-mi fac eu foile.
Din ingrediente se framanta un aluat bine lucrat si usor de intins. Se imparte in doua parti,se intind foi. Untura se amesteca cu faina si se imparte si aceasta in doua parti. Fiecare foaie se intinde si se unge cu untura amestecata cu faina. Se ruleaza foarte strans.
Ridicam sulul de la un capat si il pliem. Se intinde apoi iar foaie de marimea tavii.Coacem foile pe dosul tavii unse cu foarte putin ulei. Manevram foile cu grija deoarece sunt fragile, se sfarma repede.
Crema: Amestecam praful de budinca in lapte,adaugam galbenusurile batute cu zahar. Pastaia de vanilie se taie si se scot semintele care se pun in lapte. Fierbem crema la foc mic pana cand se ingroasa. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul taiat cuburi.Amestecam bine si acoperim crema cu o folie alimentara. Lasam crema sa se raceasca.
Pentru a monta cremsnitul procedam astfel: Pe o foaie intindem crema in strat uniform. Peste crema intindem frisca batuta. Deasupra punem cea de a doua foaie pe care am sfaramat-o. Pudram cu zahar pudra vanilinat.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post