Cremsnit

Se framanta 50 gr de faina cu margarina, dupa care se pune compozitia la rece. Din restul de faina se face o coca cu putina apa calda, cu rom si otet

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 300 gr faina
  • 1 lingura rom
  • 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
  • crema de vanilie

Mod de preparare

Se framanta 50 gr de faina cu margarina, dupa care se pune compozitia la rece. Din restul de faina se face o coca cu putina apa calda, cu rom si otet. Se framanta bine si se intinde o foaie, apoi se scoate compozitia de la rece si se intinde si aceasta intr-o foaie. Se pun foile una peste alta si se strange apoi foaia obtinuta in patru si se pune la frigider pentru 20 minute. Se repeta de 3 ori operatia, cu cate 20 minute pauza la frigider. Se ia apoi coca, se taie in doua si se intind doua foi mai grosute, care se coc pe fundul tavii de la aragaz. dupa ce s-au copt, se pune peste una din foi crema de vanilie, se asaza deasupra cea de-a doua foaie si se pudreaza cu zahar pudra.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de prajituri:

Prajituri simple

Prajitura snikers

Tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors