Cremsnit

Se framanta 50 gr de faina cu margarina, dupa care se pune compozitia la rece. Din restul de faina se face o coca cu putina apa calda, cu rom si otet

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 300 gr faina
  • 1 lingura rom
  • 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
  • crema de vanilie

Mod de preparare

Se framanta 50 gr de faina cu margarina, dupa care se pune compozitia la rece. Din restul de faina se face o coca cu putina apa calda, cu rom si otet. Se framanta bine si se intinde o foaie, apoi se scoate compozitia de la rece si se intinde si aceasta intr-o foaie. Se pun foile una peste alta si se strange apoi foaia obtinuta in patru si se pune la frigider pentru 20 minute. Se repeta de 3 ori operatia, cu cate 20 minute pauza la frigider. Se ia apoi coca, se taie in doua si se intind doua foi mai grosute, care se coc pe fundul tavii de la aragaz. dupa ce s-au copt, se pune peste una din foi crema de vanilie, se asaza deasupra cea de-a doua foaie si se pudreaza cu zahar pudra.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de prajituri:

Prajituri simple

Prajitura snikers

Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide