Cremsnit

Se face aluatul, se intinde o foaie si se pune pe o tava neunsa. Se inteapa aluatul si se coace 35 de minute, intai la foc mare si apoi la foc mic. C

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • lamaie
  • 100 ml apa
  • sare
  • pentru crema:
  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare

Se face aluatul, se intinde o foaie si se pune pe o tava neunsa. Se inteapa aluatul si se coace 35 de minute, intai la foc mare si apoi la foc mic. Cand s-a copt, se taie in doua cu un cutit si se lasa la racit. Se prepara crema de vanilie. Se pun la fiert, intr-un vas, laptele cu vanilia, se lasa sa dea cateva clocote, se opreste focul si se lasa la

infuzat 30 de minute. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga, alternativ, faina si lapte. Se pune vasul in bain-marie si se fierbe crema pana se ingroasa, dupa care se pune la racit. In crema rece se inglobeaza albusurile batute spuma, amestecand usor cu lingura, de sus in jos.

Se pune crema intre foi, se taie patrate si se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu zmeura

Prajitura cu capsuni si frisca

Prajitura Negresa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide