• poti folosi foi de cremsnit din comert sau poti coace trei foi de aluat foietaj, la 200⁰C, cam 15 minute, pana se rumenesc frumos. Foile trebuie coapte intre doua hartii de copt si cu o tava de aragaz deasupra, ca sa nu creasca foarte mult. Se lasa apoi la racit
• Pentru crema, mixeaza cu ajutorul telului Breville Hand Blender ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adauga amidonul si mixeaza in continuare. Adauga apoi laptele, putin cate putin, si omogenizeaza bine compozitia. Muta amestecul pe foc si fierbe la foc mic, 15 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa.
• dupa ce opresti focul, adauga untul taiat cubulete, coaja de lamaie si vanilia
• pune o foaie de cremsnit intr-o tava mai inalta, rastoarna jumatate din crema calda, pune a doua foaie, restul de crema si ultima foaie rupe-o bucatele si presar-o deasupra. Acopera tava cu o folie de plastic si lasa cremsnitul la frigider 10-12 ore. Inainte de servire pudreaza-l cu zahar pudra.
Serveste cu placere!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post