Cremsnit

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • foi de aluat foietaj coapte – 3 buc
  • lapte 1 l
  • 5 oua
  • zahar 250 g
  • amidon 100 g
  • unt 50 g
  • zahar vanilat 20 g
  • coaja rasa de la o lamaie
  • vanilie 2 lingurite
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

• poti folosi foi de cremsnit din comert sau poti coace trei foi de aluat foietaj, la 200⁰C, cam 15 minute, pana se rumenesc frumos. Foile trebuie coapte intre doua hartii de copt si cu o tava de aragaz deasupra, ca sa nu creasca foarte mult. Se lasa apoi la racit
• Pentru crema, mixeaza cu ajutorul telului Breville Hand Blender ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Adauga amidonul si mixeaza in continuare. Adauga apoi laptele, putin cate putin, si omogenizeaza bine compozitia. Muta amestecul pe foc si fierbe la foc mic, 15 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa.
• dupa ce opresti focul, adauga untul taiat cubulete, coaja de lamaie si vanilia
• pune o foaie de cremsnit intr-o tava mai inalta, rastoarna jumatate din crema calda, pune a doua foaie, restul de crema si ultima foaie rupe-o bucatele si presar-o deasupra. Acopera tava cu o folie de plastic si lasa cremsnitul la frigider 10-12 ore. Inainte de servire pudreaza-l cu zahar pudra.

Serveste cu placere!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors