Cremes cu ciocolata

Se amesteca bine margarina impreuna cu zaharul si faina. Se intinde aluatul obtinut intr-o tava cu margini joase si se impunge cu o furculita in mai

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 gr margarina
  • 180 gr faina
  • 50 gr zahar
  • Pentru crema:
  • 120 gr margarina
  • 80 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 100 ml frisca
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 50 ml lapte
  • 200 gr ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca bine margarina impreuna cu zaharul si faina. Se intinde aluatul obtinut intr-o tava cu margini joase si se impunge cu o furculita in mai multe locuri, apoi se da la cuptor. Se las apoi la racit iar separat se prepara crema. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga faina, frisca si se pune vasul pe foc mic. Se amesteca continuu si se toarna apoi crema obtinuta peste foaie coapta. Se intinde cu lama unui cutit si se lasa la frigider sa se intareasca. Intre timp se face un sos de ciocolata, din lapte si bucatele de ciocolata topita. Acesta se toarna peste prajitura inainte de servire.


Prajitura se taie cubulete si se asaza pe un platou.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Prajitura snikers Cozonac moldovenesc

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors