Cremes cu ciocolata

Se amesteca bine margarina impreuna cu zaharul si faina. Se intinde aluatul obtinut intr-o tava cu margini joase si se impunge cu o furculita in mai

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 120 gr margarina
  • 180 gr faina
  • 50 gr zahar
  • Pentru crema:
  • 120 gr margarina
  • 80 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 100 ml frisca
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 50 ml lapte
  • 200 gr ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca bine margarina impreuna cu zaharul si faina. Se intinde aluatul obtinut intr-o tava cu margini joase si se impunge cu o furculita in mai multe locuri, apoi se da la cuptor. Se las apoi la racit iar separat se prepara crema. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga faina, frisca si se pune vasul pe foc mic. Se amesteca continuu si se toarna apoi crema obtinuta peste foaie coapta. Se intinde cu lama unui cutit si se lasa la frigider sa se intareasca. Intre timp se face un sos de ciocolata, din lapte si bucatele de ciocolata topita. Acesta se toarna peste prajitura inainte de servire.


Prajitura se taie cubulete si se asaza pe un platou.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Prajitura snikers Cozonac moldovenesc

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide