Cremes

Alautul se intinde subtire cat grosimea unei lame de cutit, se taie in doua si se coace. Preaparam crema amestecand oul cu galbenusurile de ou, cu zah

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 portie de foi de prajitura
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 7 dl lapte
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • sare pudra deasupra

Mod de preparare

Alautul se intinde subtire cat grosimea unei lame de cutit, se taie in doua si se coace. Preaparam crema amestecand oul cu galbenusurile de ou, cu zaharul, zaharul vanilat si faina, o diluam cu lapte si o fierbem deasupra aburului pana se ingroasa. Crema racita se intinde pe o foaie, apoi acoperim cu cealalta foaie. Este indicat ca acestea sa fie taiate in prealabil in forma de cuburi pentru a fi foliate mai usor ulterior.
Alte retete prajituri recomandate

Gem de caise

Lapte de pasare

Compot de caise

Prajitura cu capsuni

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors