Creme brulee caramel

Creme brulee caramel este o variatie a desertului clasic frantuzesc, care nu iese niciodata din actualitate si cucereste neincetat devoratorii de dulce.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru crema:
  • 1 baton vanilie
  • 250g frisca
  • 250ml lapte
  • 85g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brun
  •  
  • pentru caramel:
  • 125g zahar
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

Creme brulee caramel este o variatie a desertului clasic frantuzesc, care nu iese niciodata din actualitate si cucereste neincetat devoratorii de dulce.

Se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului. Pastaia si miezul de vanilie se dau in fiert cu frisca si lapte. Se ia vasul de pe foc si se indeparteaza pastaia de vanilie.

Se bate zaharul spuma cu galbenusurile; se toarna apoi treptat laptele cu vanilie si se inglobeaza amestecand incet.

Se caramelizeaza intr-o tigaie 125g zahar, se stinge cu apa si se repartizeaza in formele unse cu putin ulei. Crema se toarna peste caramelul din forme.

Se coc la cuptor in bain-marie. Se scot si se lasa sa se raceasca, dupa care se dau la frigider.

La final, crema se rastoarna in farfurii si se orneaza.


Se serveste rece, ornata optional cu fructe de sezon.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide