Crema de zahar caramel cu portocale

Pentru crema de zahar caramel cu portocale zaharul (150 g) se caramelizeaza, fara sa se arda. Caramelizarea se face in forma in care se prepara crema.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • lapte - 1 l
  • oua - 8 bucati
  • zahar - 350 g
  • zahar vanilat - 10 g
  • portocale - 150 g

Mod de preparare

Pentru crema de zahar caramel cu portocale zaharul (150 g) se caramelizeaza, fara sa se arda. Caramelizarea se face in forma in care se prepara crema. Se tapeteaza forma cu zaharul caramel, astfel incat sa se acopere cu zahar pana la inaltimea la care va ajunge crema. Ouale se amesteca la cald cu 200 g zahar, zahar vanilat, razatura si suc de portocale. Aceasta compozitie se toarna in forma tapetata cu zahar caramel si se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte (bain-marie). Vasul acoperit se introduce la cuptor la temperatura moderata, timp de 45 de minute.

Crema de zahar ars cu portocale se serveste rece, cu siropul format.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors