Crema de branza cu lamaie

Inmuiem gelatina in apa cel putin 5 minute. Spalam 2 lamai cu apa fierbinte, le stergem si le razuim coaja. Stoarcem zeama de la 2 lamai jumate. Amest

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 foi de gelatina alba
  • 3 lamai
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 75 dkg branza de vaca sfaramata
  • 1
  • 5 dl iaurt
  • Frunze de menta (pentru decor)

Mod de preparare

Inmuiem gelatina in apa cel putin 5 minute. Spalam 2 lamai cu apa fierbinte, le stergem si le razuim coaja. Stoarcem zeama de la 2 lamai jumate. Amestecam zeama de lamaie cu coaja de lamaie razuita si cu zaharul, pana cand acesta de dizolva. Adaugam branza si iaurtul si amestecam bine. Scoatem un vas sau 4 forme. Apasam bine foile de gelatina si le punem intr-un vas. Le tinem la abur pana se topesc. Adaugam gelatina topita la crema de branza. Turnam crema in vas sau in cele 4 forme si o lasam sa stea 3-4 ore, cel mai bine ar fi sa o lasam sa stea pana dimineata in frigider. In acest timp crema va primi o consistenta gelatinoasa. Inainte de servire taiem jumatatea de lamaie ramasa in felii subtiri si decoram crema cu ele si cu frunzele de menta.
Alte retete recomandate

Dulceata de capsuni

Tarta cu visine

Prajitura cu caise

Compot de caise

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tigaie picanta cu piept de pui

Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...

Tigaie picanta cu piept de pui
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide