Covrigei cu lamaie

Covrigeii cu lamaie sunt o gustare delicioasa si usor de preparat care poate fi consumata chiar si la dieta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 g faina
  • 50 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g nuci macinate
  • coaja si zeama de la o lamaie mare

Mod de preparare

Intr-un castron, se freaca margarina moale cu zaharul, se adauga coaja rasa si zeama de lamaie, se amesteca bine, apoi se pune faina impreuna cu nucile, amestecand cu lingura pana se incorporeaza bine;
Dupa ce aluatul a stat la rece 30 minute, se ia din el cate o bucata de marimea unui ou, si, pe masa presarata cu putina faina, se modeleaza suluri subtiri ca macaroanele, care se taie apoi, de lungime 20 cm;
Se rasucesc apoi capetele, in forma de X, la 3 cm de varf, se indeparteaza capetele unul de altul, si se aduce bucla formata peste virfurile capetelor, obtinandu-se astfel, 3 despartituri;
Covrigeii se asaza in tava presarata cu faina (netezita cu palma) cu distanta de 1 cm intre ei. Se coc la foc mijlociu, 15-20 minute, si, apoi, se trec fierbinti prin zahar vanilat.


Un dulce potrivit pentru o dieta hipocalorica si fara grasimi.
Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide