Cosulete de cataif cu frisca

Cosuletele de cataif cu frisca sunt un desert simplu si rapid, foarte delicios si ingenios prezentat, potrivit pentru masa de Paste.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g taitei cataif
  • 130g unt
  • frisca batuta
  • Siropul:
  • 1 1/2 pahar cu apa
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • Oua de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Se pune untul intr-o tigaie mare cu coada. Cand untul este fierbinte, se pun taiteii sa se rumeneasca, intorcandu-i usor cu furculita, ca sa nu se sfarime. Daca nu incap toti odata, se rumenesc pe rand.
Se pun apoi toti intr-o tava dreptunghiulara si se asaza cu furculita, astfel incat sa formeze un strat egal. Se toarna deasupra un sirop clocotit, nu prea legat, facut din apa, zahar si vanilie. Se dau la cuptor si se tin pana ce tot siropul a fost absorbit, iar cataiful este bine prins. Dupa ce s-a racit, se taie in cercuri de 5 — 6 cm, se scot cu grija cu un cutit lat, ca sa nu se sfarame.

Se aseaza fiecare bucata pe un platou, se umplu cu frisca batuta si se decoreaza cu oua colorate de ciocolata.


Cosuletele de cataif cu frisca se servesc pe platoul cu prajituri de Paste.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors