O reteta pe care eu o ador, sunt usor de facut, se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat. Din cantitatile date, mi-au iesit 45 bucati .
Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o lingura de smantana.
Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam deoparte aluatul pentru 30 minute, se poate chiar la frigider.
Pe masa unsa cu ulei, intindem aluatul si taiem din el forme rotunde pe care le asezam in formele de cosulete, le aranjam frumos in cosulete si asezam intr-o tava.
Aluatul ramas pe masa il framantam din nou, intindem si taiem forme rotunde pana cand terminam aluatul.
In fiecare cosulet, punem cate o lingura de magiun sau dulceata.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul, pana se tine mot . Adaugam nuca si omogenizam de sus in jos. Cu ajutorul unei linguri, punem pe fiecare cosulet albusuri.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute .
Se lasa la racit, se scot din forme si, optional, se pot pudra cu zahar.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post