Coronita cu prune

Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele si coaja de portocale. Eu am pus si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Coronita cu prune

Ingrediente

  • 500-700 g prune coapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar tos
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • ½ pliculet praf de copt
  • 1 lingurita razatura de portocale
  • Esente
  • ½ lingurita amidon

Mod de preparare

Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele si coaja de portocale. Eu am pus si putin colorant alimentar. Faina se cerne de doua ori si se amesteca cu praful de copt si amidonul. Se adauga fana treptat si se amesteca usor. Punem jumatate din compozitie intr-o forma tapetata, punem prunele fara samburi si apoi restul de aluat. Se da la cuptor pentru 30-40 minute in functie de cuptor.


Se pudreaza cu zahar vanilat

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de caise

Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai aromat si mai gustos gem. Am gasit in piata caise romanesti, coapte, nu...

Gem de caise
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide