Coroana din orez

Orezul se pune la fiert, apoi la scurs si se pune din nou apoi la fiert cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce a fiert, se lasa la racit si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr orez
  • 3 cani mari cu lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 130 gr zahar
  • 300 gr frisca

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert, apoi la scurs si se pune din nou apoi la fiert cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce a fiert, se lasa la racit si se amesteca apoi cu frisca. Se pune pe un platou, in forma de coroana si in mijloc se toarna compot de mere sau prune.


Se serveste imediat.

Alte retete:

Turta dulce

Ciocolata de casa

Cozonac moldovenesc

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu branza la cuptor

de trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)

Paste cu branza la cuptor
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide