Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cornulete cu nuca sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuca, untura, galbenusuri, albusuri, faina, praf de copt, zahar.
Se topeste untul sau untura. Cand este caldut, se adauga zaharul si se freaca spuma, se pun pe rand trei galbenusuri, apoi oul intreg, apa, vanilia si praful de copt. Se amesteca bine compozitia apoi se pune faina si se framanta un aluat care sa nu fie prea tare.
Se taie cate o bucatica de aluat, careia i se da forma unui cornulet. Se aseaza cornuletele pe tava de copt la distanta apreciabila (cresc la copt), se unge fiecare cu albus batut si se presara cu nuci pisate.
Cand se scot din cuptor, se tavaleste fiecare eornulet prin zahar pudra.
Alte retete recomandate:
Spuma de capsuni
Pasca cu branza
Tiramisu
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post