Cornulete cu nuca

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cornulete cu nuca sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuca, untura, galbenusuri, albusuri, faina, praf de copt, zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g untura sau unt
  • 1/2 pahar zanar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou In­treg
  • 1 albus batut (in total 4 oua)
  • 2—3 linguri nuci pisate
  • faina cat cuprinde
  • 4 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • vanilie.

Mod de preparare

Se topeste untul sau untura. Cand este caldut, se adauga zaharul si se freaca spuma, se pun pe rand trei galbenusuri, apoi oul intreg, apa, vanilia si praful de copt. Se amesteca bine compozitia apoi se pune faina si se framanta un aluat care sa nu fie prea tare.

Se taie cate o bucatica de aluat, careia i se da forma unui cornulet. Se aseaza cornuletele pe tava de copt la distanta apreciabila (cresc la copt), se unge fiecare cu albus batut si se presara cu nuci pisate.


Cand se scot din cuptor, se tavaleste fiecare eornulet prin zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Spuma de capsuni

Pasca cu branza

Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de cirese

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...

Compot de cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide