Pentru a pregati aceste delicioase cornulete cu cacao si dulceata sunt necesare urmatoarele ingrediente: dulceata, cacao, lapte, zahar, margarina, ulei, faina, oua, zahar, drojdie, nuca de cocos, esenta de rom.
Laptele, zaharul si margarina se pun pe foc. Faina se amesteca cu ouale, zaharul, vanilat, drojdia, sarea, uleiul si compozitia cu margarina de pe foc. Se framanta un aluat, care se imparte in 2 bucati. O parte se amesteca cu cacaua. Se lasa la dospit o ora, apoi se rup bucati mici din ambele compozitii si se intind 2 foi (una alba, una cu cacao). Se suprapun foile.Se intinde cu sucitorul, se formeaza o foaie patrata, pe care o tai in romburi, pe diagonala. In mijlocul fiecarui romb se pune dulceata si se ruleaza.
Se unge o tava cu margarina, se pun cornuletele in ea si se lasa la cuptor 15-20 de minute.
Se fierb 250 g zahar cu 150 ml apa cam 15 minute. Se adauga esenta de rom.
Dupa ce cornuletele s-au copt, se lasa sa se raceasca si dupa se dau prin sirop si nuca de cocos.
Pot fi servite dupa ce se racesc.
Alte retete recomandate:
Tiramisu
Diplomat
Prajitura cu capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post