Cornulete cu bors

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga uleiul, borsul, coaja de lamaie, un praf de sare si la sfarsit faina. Se amesteca totul bin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 25 g drojdie
  • 150 ml ulei
  • 10 ml bors
  • 25 g zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • sare
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • marmelada
  • nuci pisate

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga uleiul, borsul, coaja de lamaie, un praf de sare si la sfarsit faina. Se amesteca totul bine, framantand cu mina cateva minute. Aluatul se lasa sa creasca la loc caldut isi dubleaza volumul. Pe planseta presarata cu faina se intinde cu sucitorul o foaie care se taie in patrate sau triunghiuri. Formele se umplu cu marmelada frecata cu nuci pisate si se asaza in tava neunsa, lasand intre ele 2 cm ca sa nu se lipeasca dupa ce cresc. Se pudreaza fierbinti cu zahar farin amestecat cu zahar vanilat.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...