Cornulete

Pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de cornulete sunt necesare urmatoarele ingrediente: smantana, faina, zahar, vanilie, untura, marmelada sau rahat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar untura sau unt
  • 1 pahar smantana
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 praf vanilie
  • faina cat cuprinde
  • marmelada
  • visine din dulceata sau rahat
  • 3/4 pahar zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

Se amesteca untura sau untul cu sarea, vanilia si smantana. Se adauga faina cat sa se obtina o coca moale ; se lasa sa se odihneasca 20 min. Apoi se intinde o foaie groasa cat muchia unui cutit si se taie bucati triunghiulare. La capatul lat se pune o boaba de visina din dulceata, marmelada sau un cub mic de rahat, se ruleaza in forma de cornulet si se aseaza in tava de copt, la distanta unele de altele.


Cand se scot din cuptor, se tavalesc cornuletele prin zahar pudra vanilat.

Alte retete recomandate:

Cornulete cu cocos

Cornulete alpine

Cornulete cu branza

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de cirese

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...

Compot de cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide