Cornetti cu iaurt

O reteta simpla si delicioasa! Eu m-am abatut de la reteta originala deoarece nu am aveam ingredientele necesare (dupa buget, ce are omul in casa). Am

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125g iaurt cu fructe (yoplait cu musli)
  • 125 ml ulei
  • jumatate plic praf de copt
  • un varf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 prune
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

O reteta simpla si delicioasa! Eu m-am abatut de la reteta originala deoarece nu am aveam ingredientele necesare (dupa buget, ce are omul in casa). Amestecam faina cu uleiu rece, iaurtul, praful de copt, zaharul vanilat si varful de sare. Asezam aluatul obtinut pe planul de lucru infainat si il intindem intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime si o taiem cu o rotita sau cu un cutit in 8 triunghiuri. Prunele carora le-am scos samburii si le-am curata de coaja, le taiem bucatele si le punem in centrul fiecarui triunghi.

Rulam fiecare triunghi dinspre partea mai lata spre varf si asezam cornurile in tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina (n-am avut hartie de copt). Nu le ungem cu nimic. Le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 minute, pana se rumenesc.


Le scoatem si le pudram cu zahar pudra vanilat cat sunt fierbinti.Sunt foarte fragede si aromate. Pofta buna!

Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-de-mancaruri.blogspot.com

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Vis de cocos

Atat va spun "delicioasa"!

Prajitura Vis de cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide