Cornete umplute

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de mo

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale.

Se intinde in foaie subtire si se taie in fasii lungi cu care se imbraca apoi formele de cornete. Se coc 15-20 minute. Se scot de pe cornete cat sunt calde.

Se lasa sa se raceasca si se umplu cu crema dorita, cu budinca sau cu frisca.


Se pot decora cu ciocolata topita.

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide